kakauw heerlen eco soap

In harmonie met je lichaam en de natuur

AINI maakt eco-friendly all natural zeepjes met ingredienten die groeien in haar achtertuin! Het verhaal achter dit product is een goed verhaal, en dat willen we graag met jullie delen! <3

Opzoek naar de juiste producten
Momenteel zijn wij bezig met inkopen van toffe spulletjes en de oriëntatie naar waardevolle samenwerkingen met mensen en bedrijven die resoneren met onze missie! Zo vonden we Aini, owner van het merk APES, en wat zijn we blij dat we haar hebben gevonden!

Aini groeide op in het dorpje Bukit Lawang, gelegen in Noord-Sumatra. Deze plek wordt door de ligging van een groot nationaal park graag bezocht door toeristen om onder andere het leefgebied van de Orang Oetang te zien tijdens de vele jungletrekkings. 🐒
Sinds enkele jaren heeft Aini een guesthouse waar ze mensen ontvangt die op doorreis zijn. Haar tuin staat vol met fruit, groenten, kruiden en de mooiste bloemen. 🌺🌸🌼 Ze is volledig zelfvoorzienend en ook de mensen die op reis zijn worden vanuit eigen tuin bediend.

In harmonie met lichaam en de natuur
Als kind had Aini last van een gevoelige huid en door het veelvuldig gebruik van chemische verzorgingsproducten kreeg ze een geïrriteerde huid en veel last van huiduitslag. Ze ging op zoek naar een oplossing en die bleek lokaal moeilijk te vinden. Ze besloot om haar eigen zeep te gaan maken die in harmonie zijn met haar lichaam en de natuur. Alle ingrediënten groeien namelijk in haar tuin! Nadat bleek dat alle reizigers die gebruik maken van haar guesthouse ontzettend blij waren met de door haar zelf geproduceerde zeepjes en ze graag wilde kopen ontstond APES.

Hygiëne en de invloed op je ecologische footprint
In Sumatra is hygiëne super belangrijk! Het is normaal dat mensen 3 keer per dag een ‘mandi’ (=douche) nemen. Ze doen dit met super veel zeep, die ook nog eens lekker en sterk moet ruiken en moet schuimen. Je kunt je voorstellen dat Sumatra dus een grootverbruiker is van zeep. Een product dat vol zit met chemicaliën en waar ontzettend veel palmolie in verwerkt zit. Naast het feit dat dit ontzettend slecht is voor je huid, zorgt het er ook voor dat de biodiversiteit in Sumatra enorm te lijden heeft onder de productie van deze verzorgingsproducten en dit bovendien bijdraagt aan het plastic probleem waar ook Sumatra enorm veel last van heeft. Dus naast de verkoop aan reizigers is het voor Aini van belang dat ook de lokale bevolking haar product koopt. Aini ziet namelijk de ene diersoort na de andere uitsterven en ziet dat haar regenwoud plaats moet maken voor illegale bomenkap ten behoeve van palmvelden. Wat ons betreft een ontzettend droevige zaak!!

Family business
In het productieproces is Aini’s familie nauw betrokken! Zo maakt haar moeder de ruwe kokosolie van kokosnoten uit haar eigen tuin. Haar zus naait de battik zakjes waarin de zeepjes worden geleverd en ook andere familieleden helpen in het proces. Op deze manier heeft Aini wat ons betreft een fantastisch product op de markt gebracht. En dit willen we graag met jullie delen.

Wat doe jij om je eco-footprint te verminderen?
Door het kopen van deze zeep draag je bij aan het verminderen van je ecologische footprint. Het zeepje wordt geleverd in een batik zakje, dus je hebt geen plastic afval. Het wordt gemaakt van 100% natuurlijke producten die geen nadelige invloed hebben op de leefomgeving van de lokale bevolking. Er zit geen palmolie in verwerkt en hiermee draag je bij aan het behoud van regenwoud. Daarnaast steun je Aini in haar missie om in harmonie met de natuur te leven. Alleen maar winst dus! Snel vind je op onze website het volledige verhaal achter dit product.🤓

We zijn super benieuwd naar wat jullie doen om je eco-footprint te verminderen! Let us know 🧡🙏🏼